تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
حقوقي و
آدرس
hooqooqi.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
ماده۴۰- هرکس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل استنکاف کندیا مانع اجرای آن شود یا از استرداد طفل امتناع ورزد، حسب تقاضای ذی نفع وبه دستور دادگاه صادرکننده رأی نخستین تا زمان اجرای حکم بازداشت میشود.
ماده۴۱- هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت،نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی کهمسؤول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند ویا مانع ملاقات طفل تحتحضانت با اشخاص ذی حق شود، میتواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امرحضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایتمصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.
تبصره- قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز وکار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید.
آییننامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیهمیشود و به تصویب رییس قوه قضائیه میرسد.
ماده۴۲- صغیر و مجنون را نمیتوان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یاشخصی که حضانت و نگهداری آنان به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بینطرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد،مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند و با درنظر گرفتن حقملاقات اشخاص ذیحق این امر را اجازه دهد. دادگاه درصورت موافقت با خارجکردن صغیر و مجنون از کشور، بنابر درخواست ذینفع، برای تضمین بازگرداندنصغیر و مجنون تأمین مناسبی اخذ میکند.
ماده۴۳- حضانت فرزندانی که پدرشان فوت شده با مادر آنها است مگرآنکه دادگاه به تقاضای ولی قهری یا دادستان، اعطای حضانت به مادر را خلافمصلحت فرزند تشخیص دهد.
ماده۴۴- درصورتی که دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۵) قانونمدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/ ۷/ ۱۳۸۶، ملزم به تسلیم یا تملیک اموالی بهصغیر یا سایر محجوران باشند، این اموال با تشخیص دادستان در حدود تأمینهزینههای متعارف زندگی باید در اختیار شخصی قرار گیرد که حضانت و نگهداریمحجور را عهدهدار است، مگر آنکه دادگاه به نحو دیگری مقرر کند.
ماده۴۵- رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیماتدادگاهها و مقامات اجرائی الزامی است.
ماده۴۶ -حضور کودکان زیر 15 سال در جلسات رسیدگی به دعاویخانوادگی جز در موارد ضروری که دادگاه تجویز میکند ممنوع است.
ماده۴۷- دادگاه در صورت درخواست زن یا سایر اشخاص واجب النفقه،میزان و ترتیب پرداخت نفقه آنان را تعیین میکند.
تبصره- درمورد این ماده و سایر مواردی که به موجب حکم دادگاه بایدوجوهی بهطور مستمر از محکومٌ علیه وصول شود یک بار تقاضای صدور اجرائیهکافی است و عملیات اجرائی مادام که دستور دیگری از دادگاه صادر نشده باشدادامه مییابد.
فصل ششم - حقوق وظیفه و مستمری
ماده۴۸- میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی و فرزندان وسایر وراث قانونی وی و نحوه تقسیم آن در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم ازکشوری، لشکری، تأمین اجتماعی و سایر صندوقهای خاص به ترتیب زیر است:
۱- زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار میگردد وازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست و درصورت فوت شوهر بعدی و تعلقحقوق به زوجه در اثر آن، بیشترین مستمری ملاک عمل است.
تبصره- اگر متوفی چند زوجه دائم داشته باشد حقوق وظیفه یا مستمریبه تساوی بین آنان و سایر وراث قانونی تقسیم میشود.
۲- دریافت حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی، مستمری از کارافتادگییا بازنشستگی حسب مورد توسط زوجه متوفی مانع از دریافت حقوق وظیفه یامستمری متوفی نیست.
۳- فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن 20 سالگی و بعد از آن منحصراً درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمندباشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند حسب مورد از کمک هزینهاولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردارمیگردند.
۴- حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم و فرزندان و سایر وراث قانونیکلیه کارکنان شاغل و بازنشسته مطابق ماده (۸۷) قانون استخدام کشوری مصوب۳۱/ ۳/ ۱۳۴۵و اصلاحات بعدی آن و با لحاظ ماده (۸۶) همان قانون واصلاحیههای بعدی آن، تقسیم و پرداخت میگردد.
تبصره مقررات این ماده در مورد افرادی که قبل از اجراء شدن اینقانون فوت شدهاند نیز لازم الاجراء است.
فصل هفتم - مقررات کیفری
ماده۴۹- چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاقیا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا درمواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام بهثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوممیشود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاحیا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است.
ماده۵۰- هرگاه مردی برخلاف مقررات ماده (۱۰۴۱) قانون مدنی ازدواجکند، به حبس تعزیری درجه شش محکوم میشود. هرگاه ازدواج مذکور به مواقعهمنتهی به نقص عضو یا مرض دائم زن منجر گردد، زوج علاوه بر پرداخت دیه بهحبس تعزیری درجه پنج و اگر به مواقعه منتهی به فوت زن منجر شود، زوج علاوهبر پرداخت دیه به حبس تعزیری درجه چهار محکوم میشود.
تبصره- هرگاه ولی قهری، مادر، سرپرست قانونی یا مسؤول نگهداری ومراقبت و تربیت زوجه در ارتکاب جرم موضوع این ماده تأثیر مستقیم داشتهباشند به حبس تعزیری درجه شش محکوم میشوند. این حکم در مورد عاقد نیز مقرراست.
ماده۵۱- هر فرد خارجی که بدون اخذ اجازه مذکور در ماده (۱۰۶۰) قانون مدنی و یا بر خلاف سایر مقررات قانونی با زن ایرانی ازدواج کند بهحبس تعزیری درجه پنج محکوم میشود.
ماده۵۲- هرکس در دادگاه زوجیت را انکار کند و سپس ثابت شود اینانکار بیاساس بوده است یا برخلاف واقع با طرح شکایت کیفری یا دعوای حقوقیمدعی زوجیت با دیگری شود به حبس تعزیری درجه شش و یا جزای نقدی درجه ششمحکوم میشود.
این حکم درمورد قائم مقام قانونی اشخاص مذکور نیز که با وجود علمبه زوجیت، آن را در دادگاه انکار کند یا علی رغم علم به عدم زوجیت با طرحشکایت کیفری یا دعوای حقوقی مدعی زوجیت گردد، جاری است.
ماده۵۳- هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورتتمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبستعزیری درجه شش محکوم میشود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است ودرصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوفمیشود.
تبصره- امتناع از پرداخت نفقه زوجهای که به موجب قانون مجاز بهعدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحتسرپرستی مشمول مقررات این ماده است.
ماده۵۴- هرگاه مسؤول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یامانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدیدرجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
ماده۵۵- هر پزشکی که عامداً بر خلاف واقع گواهی موضوع مواد (۲۳) و (۳۱) این قانون را صادر یا با سوء نیت از دادن گواهی مذکور خودداری کند،بار اول به محرومیت درجه شش موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به طبابت وبار دوم و بالاتر به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
ماده۵۶- هر سردفتر رسمی که بدون اخذ گواهی موضوع مواد (۲۳) و (۳۱) این قانون یا بدون اخذ اجازه نامه مذکور در ماده (۱۰۶۰) قانون مدنی یا حکمصادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد یا برخلاف مقررات ماده (۱۰۴۱) قانونمدنی به ثبت ازدواج اقدام کند یا بدون حکم دادگاه یا گواهی عدم امکان سازشیا گواهی موضوع ماده (۴۰) این قانون یا حکم تنفیذ راجع به احکام خارجی بهثبت هریک از موجبات انحلال نکاح یا اعلام بطلان نکاح یا طلاق مبادرت کند،به محرومیت درجه چهار موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتریمحکوم میشود.
ماده۵۷- آیین نامه اجرائی این قانون بنا بر پیشنهاد وزیر دادگستریبه تصویب رئیس قوه قضائیه میرسد.
ماده۵۸- از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون، قوانین زیر نسخمیگردد:
۱- قانون راجع به ازدواج مصوب ۲۳/ ۵/ ۱۳۱۰
۲- قانون راجع به انکار زوجیت مصوب ۲۰/ ۲/ ۱۳۱۱
۳- قانون اصلاح مواد (۱) و (۳) قانون ازدواج مصوب ۲۹/ ۲/ ۱۳۱۶
۴- قانون لزوم ارائه گواهینامه پزشک قبل از وقوع ازدواج مصوب ۱۳/ ۹/ ۱۳۱۷
۵- قانون اعطاء حضانت فرزندان صغیر یا محجور به مادران آنها مصوب۶/ ۵/ ۱۳۶۴
۶- قانون مربوط به حق حضانت مصوب ۲۲/ ۴/ ۱۳۶۵
۷- قانون الزام تزریق واکسن ضدکزاز برای بانوان قبل از ازدواجمصوب ۲۳/ ۱/ ۱۳۶۷
۸- قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۲۱/ ۱۲/ ۱۳۷۱ به جز بند (ب) تبصره (۶) آن و نیز قانون تفسیر تبصرههای «۳» و «۶» قانون مذکور مصوب۳/ ۶/ ۱۳۷۳
۹- مواد (۶۴۲)، (۶۴۵) و (۶۴۶) قانون مجازات اسلامی مصوب ۲/ ۳/ ۱۳۷۵
۱۰- قانون اختصاص تعدادی از دادگاههای موجود به دادگاههای موضوعاصل بیست و یکم (۲۱) قانون اساسی مصوب ۸/ ۵/ ۱۳۷۶
۱۱- قانون تعیین مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش مصوب ۱۱/ ۸/ ۱۳۷۶
قانون فوق مشتمل بر 58 ماده درجلسه علنی روز سهشنبه مورخ اولاسفندماه 1391مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۹/ ۱۲/ ۱۳۹۱ بهتأیید شوراینگهبان رسید.